Even voorstellen

IKke ben Vanessa Ouahmar-van Dalen, geboren en getogen in Brabant.

Kinderen lopen als een rode draad door mijn leven. Van oppas naar PABO tot kindercoach en dat laatste is niet geheel toevallig.

In 2012 werd mijn man getroffen door een hartstilstand, mijn zoon was toen 6 jaar. In die periode heb ik zijn onzekerheid gevoeld, van dichtbij meegemaakt hoe moeilijk hij het soms had en hoe goed hij zijn best deed om sterk te blijven. En dat is niet mis voor een zesjarig, want zijn leven stond echt letterlijk van de een op de andere dag op zijn kop.

Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om een kind in een dergelijke onzekere situatie te laten voelen dat hij ertoe doet. Dat je laat merken dat je kind gezien en gehoord wordt in alle opzichten en het essentieel is dat zij altijd hun gevoel mogen volgen en zichzelf mogen zijn. Door schade en schande ben ik wijs geworden en dit heeft mij doen besluiten mijn vaste baan op te zeggen en te luisteren naar míjn hart; kinderen coachen!

Het maakt niet uit wat kinderen meemaken, waar ze mee worstelen. Ieder kind verdient een helpende hand als het vastloopt. Het is mijn missie kinderen weer zorgeloos te laten genieten van het leven zodat ze weer in hun kracht te staan en ervoor te zorgen dat ze weer kind kunnen zijn. Om dat te bereiken ga ik met kinderen op IKspeditie en samen gaan wij op zoek naar hun beste ik!

Hoe ik dat doe kunt u hier lezen.

Ga je mee?

Vanessa.